Незапамћена ситуација у Панчеву

Дрвеће пуца под теретом снега – 90 интервенција за три дана

У последња три дана ЈКП „Зеленило“ имало је 90 интервенција због обрушавања стабала и грана на територији читавог града. Према речима Данила Бјелице, директора тог предузећа, свакодневно је 60 људи на терену, који уклањају грање, и одржавају пијаце и гробља.

И поред целодневног рада, они не успевају да уклоне сво грање.

Осим грана, дошло је и до обрушавања стабала, између осталог и на две локације у граду, у Градском парку, и у Улици Доктора Касапиновића, где је морала да реагује и Ватрогасна служба. Бјелица каже да је снег којег има око 30 сантиметара тежак и влажан, због чега се гране обрушавају.

Котеж 2

Оштећено је преко 20 возила, а ЈКП „Зеленило“ обезбеђује накнаду штете. Уколико уочите одломљене гране или оборена стабла проблем можете пријавити на бројеве телефона ЈКП „Зеленило“ – 013/347-147 и 066/345-000, док штету на возилу можете пријавити референту осигурања на број 066/345-555.

Бјелица каже да се и наредних дана очекују проблеми са ломњењем грана, јер следи отопљавање.

Због санирања поменутих проблема и одржавања гробља и Зелене пијаце и Новог бувљака, Народна башта остала је неочишћена. Што показује, објашњава директор, да радника нема довољно.

Народна башта

На терену у центру града од викенда су и комунални инспектори. Они контролишу како раде градске службе, али и обавезу грађана и грађанки да очисте снег испред својих кућа.

Према речима Милована Ћирковића, шефа градске комуналне инспекције, издато је доста налога за уклањање снега, углавном усмених, а такав налог добила је и ЈКП „Хигијена“, због неочишћеног платоа испред Градске управе, што је у надлежности тог предузећа.

Како каже Ћировић грађани и грађанке свакодневно позивају комуналну инспекцију, а 90 одсто случајева су пријављивали обрушавање грања. Он их је похвалио да су ове године много више него претходних поштовали градске одлуке и чистили тротоаре испред својих кућа.

Због проблема изазваних падавинама грађани и грађанке могу позвати комуналну инспекцију на бројеве телефона: 013/308-948, 013/354-354 и у алармантним ситауцијама број 064/866-23-06.

Према последњим информацијама из Зимске службе града, сви градски и општински путеви су проходни, очишћене су улице првог и другог приоритета, а у току је чишћење улица трећег приоритета са пет расположивих возила.

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: