Изложбом обележен завршетак пројекта „Френдовање - нови изазови"

Дружење и нова пријатељства у Геронтолошком центру

Продајном изложбом радова чланова неформалне групе „Пријатељи“ и корисника Геронтолошког центра Панчево, данас испред Градске управе Панчево обележен је завршетак пројекта „Френдовање – нови изазови“, који је реализовала неформална група „Пријатељи“. Циљ пројекта је да се кроз активизам и волонтеризам младих особа са интелектуалним тешкоћама развија међугенерацијска сарадња и солидарност.

Група је настала 2014. године и чине је углавном чланови удружења „На пола пута“, а током поменутог пројекта, финансираног од стране Министарства омладине и спорта,  „Пријатељи“ су током три месеца посећивали Геронтолошки центар и дружили се са старијим суграђанима.

Немања Јовић, из неформалне групе „Пријатељи“ каже да је циљ програма да се млади људи друже са бакама и декама, и науче нешто од њих, што је и постигнуто. Он додаје да је у плану и насатавак пројекта.

Током креативних радионица учесници пројекта су правили накит, украшавили предмете декупаж техником, правили честитике и шалеве.

„Дружење са младима нам је много значило и пуно нас је подмладило“, каже Иванка Голубов, корисница Геронтолошког центра.

Завршетак пројекта биће обележен великом журком и тортом, коју ће самостално направити учесници програма. Хани Шопов, из Геронтолошког центра Панчево, објашњава да су се током дружења и окупационе терапије родила нова пријатељства, и да ће се сарадња са неформалног групом „Пријатељи“ и удружењем „На пола пута“ сигруно наставити.

Пројекат „Френдовање“ започет је пре две године у Геронтолошком центру. За тај пројекат „Пријатељи“ су освојили прво место на избору пројеката из Јужнобанатског и Београдског округа, у оквиру програма „Млади су закон“.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: