Наставак прошлогодишње сарадње Града Панчева и Дома здравља

Дружење деце из вртића „Бубамара“ и запослених у Хитној помоћи

Највеће одушевљење код малишана изазвао је обилазак санитета и сирене

Лекари и техничари Службе хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево данас, 21. марта били су гости деци из вртића „Бубамара“.  Том приликом деца су погледала кратак филм и кроз дружење са здравственим радницима упознали се са њиховом професијом.

Највеће одушевљење код малишана изазвао је обилазак санитета и сирене, коју су специјално за њих укључивали возачи Хитне помоћи.

 „Највише ми се допала сирена. Не бојим се лекара, а сада сам добила шприц“, рекла је Хана.

„Лепо ми је било данас и свидео ми се звук сирене. Тај звук сам већ чула кад је бака долазила по мене. Мени су данас лекари увили ногу“, каже Јања.

„Најзанимљивија ми је била унутрашност комбија, и бочица за воду, али не знам баш за шта служи“, прича Његош.

„Данас сам научио како се превија и превили су ми ногу пошто сам је повредио, имам велику модрицу“, каже Урош.

Данашња акција је наставак прошлогодишње сарадње Града Панчева и Дома здравља Панчево, а ове године у обилазак вртића укључен је и педијатар.

„Програм здравствено васпитног рада је проширен и сада обухвата и децу најмлађег узраста. Са ентузијазамом код запослених у Хитној помоћи настављамо акцију и ове године“, рекла је мr ph Данијела Ристовски Корниц, директорка Дома здравља Панчево.

Др Мирослав Тепшић, начелник Службе хитне медицинске помоћи каже да деца на овај начин итекеко могу да се упознају са професијом здравствених радника, и да имају све мање страха од лекара. До сада запослени у тој Служби обишли су осам вртића, а током ове године планирају да посете још десетак.

Деца из вртића „Бубамара“ госте су дочекали уз песму и игру, а како је рекла Сузана Поповић, главна  васпитачица вртића малишани су били врло мотивисани и расположени за дружење са запосленима у Хитној помоћи.

 

 

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: