Јавни увид Нацрта елабората о отуђењу грађевинског земљишта комапнији „ZF Serbia d.o.o."

Друга фаза инвестиција: Развојно-истраживачки центар и још 460 радних места

Градска управа Града Панчева изложила је Нацрт елабората о оправданости отуђења неизграђеног грађевинског земљишта катастарске парцеле број 9416/25 К.О. Панчево, непосредном погодбом, без накнаде, компанији „ZF Serbia d.o.o.“ на јавни увид.

Грађевинско земљиште површине 9,2 хектара компанији је потребно у оквиру друге фазе инвестиција немачке компаније. Планирани период реализације друге фазе, како стоји у Елаборату, је 2019.-2021. година, која ће обухватити проширење постојећег производног погона као и успостављање Техничког (развојноистраживачког) центра, а како је наведено, достављено писмо о намерама односи се само на изградњу производног погона. Фазом 2 би се извршило проширење обима производње из фазе
1, a производни програм обухватао би производњу мотора на електро погон и производњу компоненти за “Е-Мobility” програм.

Како се даље наводи укупна вредност ове инвестиције је 60 милиона евра, а до 2022. године компанија планира да запосли још 460 радника.

Имплементација и развој фазе 2 инвестиционог пројекта компаније ZF која обухвата изградњу производног објекта (проширење постојећег објекта са додатних 29.500 m2) и изградњу Развојно-истраживачког центра у Панчеву, допринела би отварању минимум 460 нових радних места, што са фазом 1 кумулативно износи минимум 1.000 радних места, а што ову инвестицију чини значајном за Панчево, Јужнобанатски регион и Србију, закључује се у Елаборату.

Документ је доступан на званичној интернет страници града Панчева www.pancevo.rs и у згради Градске управе града Панчева, Трг краља Петра I, број 2-4, од 15. марта до 25. марта.

Осим увида путем званичне интернет презентације града Панчева, увид у Нацрт елабората може се извршити и у канцеларији 301 зграде Градске управе од 12 до 15 часова. За пружање информација у вези са наведеним документом обратити се Секретаријату за привреду и економски развој Градске управе града Панчева, на број телефона 013/308-868.

Заинтересована правна и физичка лица могу поднети примедбе на Нацрт елабората за време трајања јавног увида, електоронским путем на e-mail [email protected] и [email protected] или писаним путем на адресу: Градска управа града Панчева, Секретаријат за привреду и економски развој, Трг краља Петра I, број 2-4, Панчево, непосредно путем писарнице Градске управе града Панчева.

Оглас за јавни увид

Нацрт елабората о оправданости отуђења неизграђеног грађевинског земљишта катастарске парцеле број 9416/25 К.О. Панчево, непосредном погодбом, без накнаде, друштву „ZF Serbia d.o.o. Pančevo“

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: