После шест месеци од расписивања јавног позива

Додељен уговор за извођење радова на завршетку зграде Завода за јавно здравље Панчево

После шест месеци од расписивања јавног позива, 24. јуна, додељен је уговор за извођење радова на завршетку зграде Завода за јавно здравље Панчево, која се гради од 2008. године.

Посао вредан 212,9 милиона динара без пдв-а, односно 255,5 милиона са порезом на додату вредност, добио је конзорцијум фирми Concord west doo, Београд, Teming electrotehnology Ниш, Модулор Београд и ФМС Кварт доо Петровац.

Према истраживању БИРН-а из 2020. године, фирма Concord west doo је добила петину укупне суме, коју је Канцеларија за јавна улагања утрошила на обнову јавне инфраструктуре широм земље током последњих шест година.

За шест месеци, колико је пролонгирана јавна набавка за реконструкцију зграде Завода за јавно здравље Панчево, чак чест пута је наручилац (град Панчево), мењао конкурсну документацију и образце у оквиру тендера.

Рок за извођење грађевинских радова, како стоји у уговору, не може бити дужи од 360 календарских дана од увођења у посао понуђача- извођача радова.

На објекту Завода завршени су грађевински и грађевинско-занатски радови око 70 одсто, радови и опремање хидротехничких инсталација око 50 одсто, радови и опремање електроенергетских инсталација око 30 одсто, радови и опремање ТТ инсталација око 20 одсто, радови и опремање климатизације, вентилације и аутоматике око 25 одсто, радови и опремање централног грејања око 75 одсто. Предвиђена је реконструкција сутерена приземља и спрата, као и сређивање поткровља објекта.

О детаљима реконструкције прочитајте у нашем тексту објављеном почетком године.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: