Због строже техничке контроле

До краја године АТП остаје без 20 аутобуса, изнајмљивање возила једино решење

Просечна старост возила је око две деценије

До краја године АТП ће остати без двадесет возила, јер због строже техничке контроле ти аутобуси неће моћи да се региструју, каже у интерјуу за наш портал Бојан Бојанић, в.д. директора тог предузећа.

Он је прецизирао да је тренутно у функцији 56 аутобуса, док на стању стоји број 79. Они, међутим, како објашњава наш саговорник, нису у употреби и следеће године биће расходовани.

„У августу су уведена строжа правила за путнички и теретни саобраћај приликом регистрације, и тада смо урадили анализу возног парка. У договору са оснивачем изнашли смо најбоље решење, а то је изнајмљивање аутобуса. Имали смо предлоге да се купе нова возила што је безусловно одбијено, затим да се набаве половна, што је такође одбијено, јер не може брзо да се одреагује. Решење је било или да обустављамо део саобраћаја, или да рентирамо возила од других превозника”, наводи Бојанић.

У питању ће бити половна возила, марке Икарбус, јер су како каже директор, возачи највише обучени за те аутобусе, али и због јефтиног одржавања. Ова мера биће на снази до склапања уговора о јавно-приватном партнерству.

Скупштина Града Панчева је на прошлонедељној седници донела сагаласност за отпочињање процеса јавно – приватног парнерства за четири области, а Саша Павлов, градоначелник Панчева раније је најавио да би тендер за градски саобраћај могао да буде расписан на пролеће наредне године.

Просечна старост аутобуса у АТП-у је око две деценије, а има и музејских примерака – возило и 1993. године, који није у употреби.

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: