У организацији Славко Ћурувија фондације и УСАИД

Дебата о квалитету информисања у Панчеву

У оквиру серије разговора о проблемима са којима су суочени локални медији у Србији, Славко Ћурувија фондација ће у Панчеву, у уторак, 13. марта, организовати јавну дебату о стању медија и квалитету информисања грађана. Скуп ће се одржати у у 13 сати, у Малој сали Савеза самосталних синдиката у Панчеву, Трг Краља Петра I број 11.

У јавној дебати учествују Јована Штетин, новинарка Н1 телевизије, Снежана Ћурувија, Refraction team, Илир Гаши, програмски директор Славко Ћурувија фондације и Ненад Живковић, новинар сајта Панчево Си Ти. Дебату ће модерирати Ивана Стевановић, програмска менаџерка Славко Ћурувија фондације.

Како би омогућила да се током медијске реформе чује глас локаних заједница и пренела њихов глас државним институцијама које раде на новој медијској стратегији, Славко Ћурувија фондација, у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД), серијом разговора и јавних трибина прикупља искуства која су досад имали грађани, новинари, уредници, власници медија и представници локалне самоуправе у спровођењу медијске реформе.

Циљ ових догађаја јесте да пронађу одговоре и на питање како се медијска реформа (приватизација, законодавство, пројектно суфинансирање…) одразила на квалитет јавног информисања у градовима широм Србије и на положај медија и новинара у тим срединама. Како су промене протеклих година у медијској сфери утицале на редовно извештавање грађана о свим питањима од значаја за њихов живот? Шта је још потребно урадити да би грађани Панчева добијали правовремене, објективне и потпуне информације које су важне за њихову заједницу?

Као и са претходних дебата које су одржане у Пожаревцу, Суботици, Новом Пазару, Лесковцу и Ужицу, Славко Ћурувија фондација ће се залагати да закључци разговора буду узети у обзир приликом израде нове медијске стратегије.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress