Данас је Међународни дан породице

Данас се обележава 15. мај – Међународни дан породице. Овај дан се широм света обележава од 1993. године када је Генерална Скупштина Уједињених нација резолуцијом установила да је неопходно посветити више пажње породичним вредностима и питањима породице, као и на социјалне, економске и демографске факторе који утичу на породице.

Тема овогодишњег Дана породице у свету је „Породице, образовање и благостање“ и усмерена је на подизање свести о улози породице у образовању у раном детињству. Кампања наглашава значај свих старатеља у породици – родитеља, бака и дека или браћа и сестара и значај родитељског образовања за добробит деце.

У Панчеву ће такође бити обележен Међународни дан породице.

Дом здравља Панчево обележава данашњи дан у Основној школи „Стевица Јовановић“. Служба поливалентене патронаже је одржала предавање ученицима других разреда  о значају породице као основне јединице друштва. Организовано је и прикупљање гардеробе као помоћ социјално угроженој породици са шесторо деце.

Културно – уметничко друштво „Абрашевић“ ће поводом Дана породице одржати концерт у дворани Културног центра од 18 часова.

 

 

 

 

 

 

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: