Дан изазова и у Панчеву

Међународни Дана Изазова биће обележен и у нашем граду, у среду 31.маја, на неколико локација. На платоу испред Градске управе од 17 до 19,30 сати је представиће се борилачки и плесни клубови, они који се баве специфичним, као и колективним спортовима. У активности су укључене и све основне школе на територији Панчева и сви фитнес клубови.

У парку „Барутана“ ПЕК „Соко“ је организовао слободно пењање на стени од 17 до 19 сати. У истом термину ПД „Јеленак“ организовао је кружну туру од 8,5 км око града Панчева бициклом. Старт је заказан за 17 сати, испред Градске управе града Панчева. такодје укључене су  .од 1719х (скуп

Минимални задатак у оквиру Дана Изазова је да се сваки грађанин бави одређеним спортско-рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута од 08 до 20 сати под мотом„Вратите своје улице! Вратите своју будућност!“
Ту активност потребно је пријавити Градској управи града Панчева- Биљани Миоч на тел. 064/8662290 или Мирјани Савков на 069/3353668.

У протекле 22 године наша земља је била успешан учесник Дана Изазова. Кроз овај програм се у ранијим годинама укључивало преко милион грађана из општина/градова Србије који су, до сада, имали значајне наступе и у међународној конкуренцији,

Дан Изазова је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира ТАФИСА – Међународна Асоцијација за Спорт за све.

Ова планетарна акција се организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

Дан Изазова је истовремено и дан позитивне, неусиљене атмосфере. То је дан који креира самосвест и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус и сл.

Суштина програма Дана Изазова је међусобно надметање две, жребом изабране, општине/града из исте категорије, који ће, коришћењем најразноврснијих спортско-рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.

Панчево се налази у трећој категорији од 100.000 до 250.000 становника и у националној конкуренцији противник ове године је Општина Раковица.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: