Дан Дунава у Панчеву

Богат програм за љубитеље ове реке и природе

Под слоганом ”Активни за реке”, Панчево ће се и ове године, по једанаести пут, придружити великом европском рођендану Дунава, манифестацији под називом Дан Дунава. Програм обележавања Дана Дунава у Панчеву, биће одржан 17. јуна на Градској плажи, а догађаји ће се реализовати од Градске плаже до Кула светиља. Учествоваће бројни волонтери и спортисти, ученици, грађани, љубитељи наутике и природе, саопштено је из Градске управе Града Панчева.

Панчево се тако придружује Међународном комитету за заштиту реке Дунав ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River).

Међународни Дан Дунава се обележава од 29. јуна 2004, у организацији ICPDR (Међународна комисија за заштиту реке Дунав) и уз генералну подршку Кока Кола компаније. Манифестацији се до данас придружило 14 земаља потписница Међународне конвенције о сарадњи на заштити и одрживом коришћењу реке.

Програм Дана Дунава, 2017.

10:00

Почетак манифестације „Дан Дунава“ 2017 обраћањем представника Града.

10:15 – 12:00

Еколошко-ликовна радионица (подно терасе УСРиН „Херој Марко Кулић“)

Учествују: Удружење оболелих од мултиплекс склерозе, „На пола пута“, „Препознај у себи“, Дечји атеље „Мали геније“, ПУ„Дечја Радост“, Удружење ликовних уметника “Светионик“ и Kлуб за стара и одрасла лица Герентолошког центра. Сви ликовни радови ће од 20. јуна бити изложену у холу ГУ Панчево.

10:30 – 12:30

Еколошко-волонтерска акција чишћења водотока Тамиша, од ушћа Тамиша у Дунав (од наших светионика) до Градске плаже

Учествују волонтери клубова УСРиН ”Тамиш” и УСРиН ”Херој Марко Кулић”, спортисти из панчевачких клубова, Удружење ловаца Панчево, Феријални савез Панчево, ОШ ”Мирослав Антић” и удружења грађана и грађани који су се пријавили као волонтери који ће учествовати у чишћењу Тамиша.

12:00 – 12:20

Поздрав Сунцу – AMARANT Yoga Studio из Панчева

12:20 – 12:40

SMS Fitness Панчево

12:40-13:00

Буто плес, кореограф и извођач је Марко Нектан

13:00-13:30

Промоција веслања (испред Градске плаже, учествују панчевачки веслачки клубови)

13:30 – 16:00

– Ручак са казана уз музички програм

 

 

 

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: