Кривична пријаву против одговорног лица за злоупотребу положаја

ЦРТА: Возило Градске управе Панчево у Лучанима на дан избора

„Злоупотребљени јавни ресурси и нанета штета буџету Панчева“

Посматрачка мисија ЦРТА поднела је 13. фебраура, Основном јавном тужилаштву у Панчеву, кривичну пријаву против одговорног лица Градске управе Панчево за злоупотребу положаја у вези са возилом примећеним у општини Лучани током одржавања локалних избора у овој општини 16. децембра 2018. године.

Кривична пријава која је поднета у вези са коришћењем возила Dacia Duster регистарских ознака ПА 082HZ. Ово возило је у следећем документу http://www.pancevo.rs/sadrzaj/uploads/2016/03/Konkursna-dokumentacija-74-2016.pdf  наведено као аутомобил које поседује Градска управа Панчева, што је посматрачка мисија ЦРТА, заједно са фотографијом у прилогу, поднела Основном јавном тужилаштву као доказ.

У образложењу кривичне пријаве наведено је „да није изгледно да је постојао основ да службено возило Градске управе града Панчева буде присутно у општини Лучани нерадног дана и то на дан одржавања локалних избора, као и да су коришћењем предметног службеног возила за потребе које не спадају у послове Градске управе Панчева злоупотребљени јавни ресурси и нанета штета буџету Панчева“, позивајући тужилаштво да покрене кривични поступак.

Како смо сазнали у Основном тужилаштву Панчево, поменути предмет је прослеђен Вишем јавном тужилаштву у Београду, али и поред упућених питања на ту адресу, нисмо добили детаљније информације.

ЦРТА је поднела укупно 11 кривичних пријава. У питању су возила за која је утврђено да припадају следећим јавним предузећима и органима: ЈКП „Новосадска топлана“ Нови Сад, ЈКП „Лисје“ Нови Сад, ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад, Градска управа Новог Сада, Јавно градско саобраћајно предузеће Нови Сад, Градска управа Панчева, ЈКП „Други октобар“ Вршац (два возила), Пољопривредна стручна служба Врбас, Општинска управа општине Шид, Спортски савез општине Шид и ЈКП „Ивањица“ Ивањица.

 

 

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: