ПУСТА ОБЕЋАЊА О ХОТЕЛУ

„Царев двор“ као царeво ново рухо

Годину дана од најаве „Мерлин поинта“ да ће реновирати бившу „Слободу“

Прошло је безмало годину дана од када је извесни Саша Марковић, заступник краљевачке фирме „Мерлин поинт“ најавио да ће некадашњи Хотел „Слобода“ поново заживети. Према обећању датом 7. марта 2016. на конференцији за новинаре, досад је требало да буде реновирано двадесетак соба, обе свечане сале, башта, кухиња, бар, и све то под фирмом „Царев двор“, како је требало да се зове нови-стари хотел. У све те радове инвеститор је планирао да уложи преко пола милиона евра, и да запосли стотинак радника.

Само летимичан поглед на тај објекат смештен преко пута зграде Градске управе говори да је реч била само о пустим обећањима. Након почетног расклањања смећа и шута из „Слободе“, што су одрадили запослени у ЈКП „Зеленило“ (?), катанац је враћен на врата несрећног хотела, и то је било све.

Саша Марковић више није виђан у Панчеву, или се бар није оглашавао, нити се јављао на телефонске позиве, а и други који би требало да дају одговоре на нека питања мудро ћуте. Најпре АИК банка као власник објекта с којом је „Мерлин поинт“ потписао уговор о закупу зграде „Слободе“. На наша питања послата имејлом пре недељу дана у вези с тим да ли је уговор на снази или не, и шта се дешава с тим послом, остали смо без икаквог одговора. Закупац је најавио да ће након неког времена постати власник објекта, односно да ће га купити од АИК банке.

Сада се о томе громогласно ћути, ваљда зато што је неријатно говорити о пропалим пословима, а и може лоше да утиче на имиџ банке. Али то су само претпоставке проистекле из ћутања те финасијске институције.

Није јасно ни због чега се несуђени инвеститор повукао из посла, и да ли у томе има „кривице“ локалне самоуправе. Наиме, Марковић је пре непуних годину дана похвалио градску администрацију због брзог издавања свих неопходних дозвола за реновирање хотела, али је изразио очекивање да ће добити и неке подстицаје. Панчевачка власт је „Мерлин поинту“ обезбедила осам паркинг места за потребе будућег хотела, и то је било све. Да ли је фирма коју Марковић заступа очекивала можда неки новац на име отварања радних места, или нешто слично, није познато.

Такође нису јасне ни околности под којима се краљевачко предузеће појавило у Панчеву, као ни да ли је уопште имало озбиљан пословни план за оживљавање хотелијерства у нашем граду. Марковић је на поменутој конференцији за новинаре рекао како је ту „захваљујући неким људима из локалне самоуправе“, мада није прецизирао ко је био посредник.

Кад се испод свега подвуче црта, остаје јасно само да Панчево, град који претендује да озбиљно развија туризам и даље нема ниједан хотел. Звучи готово црнохуморно.

Dragan Vukašinović

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: