ОДРЖАНО ШКОЛСКО ДРЖАВНО ЏУДО ПРВЕНСТВО

Будући велики шампиони у Хали спортова

Више од 600 основаца и средњошколаца одмерило снаге на струњачама на Стрелишту

Панчево је у уторак, 14. марта, било домаћин Школског џудо првенства Србије које је одржано у Хали спортова на Стрелишту. Под покровитељством Савеза за школски спорт Србије и у организацији Џудо клуба „Динамо“ на Стрелишту се окупило више од 600 основаца и средњошколаца из целе Републике.

Највећи број медаља од укупно 180 колико је додељено освојили су такмичари из Панчева, Београда, Новог Сада, Краљева.

Домаћини су заслужили 15 златних, сребрних и бронзаних одличја, и тако постигли за нијансу бољи успех него на претходном  такмичењу одржаном у Нишу.

Дечаци и девојчице узраста од седам до 18 година показали су висок степен борбености на струњачама Хале спортова што не чуди, јер немали број њих за собом већ има доста медаља са различитих домаћих и међународних такмичења.

УНИЦЕФ је џудо увсртио у спортове базично важне за развој деце у које спадају атлетика и пливање, што довољно говори о томе колико је он важан за развој младих. Џудо клуб „Динамо“ има више од 300 чланова од чега је половина школарца. Многи од њих постижу одличне резултате, и мислим да се међу њима крију будући велики шампиони“, изјавио је Љубомир Станишић, један од организатора овог школског првенства.

Додао је да је Панчево добило домаћинство првенства захваљујући претходним добрим резултатима својих најмлађих џудиста.

 

 

 

 

Dragan Vukašinović

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: