Волонтерска акција Удружења ,,На пола пута“

Буди и ти Деда Мраз!

Волонтерска акција Удружења ,,На пола пута“, под називом ,,Буди и ти Деда Мраз’’, биће одржана 20. децембра, од 11 до 13 сати, у центру Панчева.

У акцији чији је иницијатор панчевачко удуржење, које делује као ,,Група за самозаступање Панчево“ у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Народним парламентом и Покретом горана Војводине, учествоваће 20 волонтера.

Они ће делити ручно израђене украсне предмете, од рециклираних материјала, уз прикачене поруке на теме једнакости, волонтаризма и хуманости, израђене током новембра и децембра, на заједничким радионицама чланова Удружења ,,На пола пута’’ и ученицика Гимназије ,,Урош Предић’’ и ,,Геронтолошког центра’’ Панчево.

Циљ пројекта, како кажу у удружењу, је да особе са интелектуалним тешкоћама које чине млади из Удружења ,,На пола пута’’ успоставе однос са средњошколцима и старом популацијом. На тај начин развија се међусобно дружење, заједништво, солидарност као и међугенерацијска сарадња.

Удружење ,,На пола пута’’ из Панчева се већ 13 година бави побољшањем квалитета живота особа са интелектуалним тешкоћама и њиховим укључивањем у живот заједнице. Основна услуга коју пружамо је становање уз подршку за особе са интелектуалним тешкоћама из примарних породица, као и развојно саветовалиште за децу и младе, Радни центар за особе са инвалидитетом и низ других активности намењених овој популацији.

Акција је једна од 135 акција подржаних кроз конкурс ,,Шта нам тешко“ широм Србије, који има за циљ подстицање активизма и волонтирања међу младима, омогућавања стицања вештина за лични развол и бољу запошљивост кроз волонтирање, омогућавања доприноса младих одрживом развоју локалних заједница и подстицања препознатљивости волонтерског доприноса младих на локалном и националном нивоу.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: