Неочекивани обрт

Бранко Маловић повукао другу тужбу против новинара Ненада Живковића

Редакција сајта Панчево Си Ти објавила је да је Бранко Маловић, координатор Српске напредне странке за Јужнобанатски и Подунавски округ и потпредседник Извршног одбора ове странке, повукао тужбу коју је поднео 15. октобра ове године против њиховог новинара Ненада Живковића, због текста „Какве казне чекају напредњаке, кад прође њи’ово (изводи из будуће историје)”, који је на том сајту објављен 1. октобра.

Маловић је за надокнаду нематеријалне штете због наводно претрпљеног душевног бола тражио пола милиона динара. Живковић је 22. новембра, у Основном суду у Панчеву преузео Решење у коме судијница Милица Филиповић утврђује да је Маловићева тужба повучена, на основу поднеска пуномоћника тужиоца Душана Стојковића из Ортачког адвокатског друштва „Стојковић” из Београда.

Редакција сајта Панчево Си Ти сматра да одлука координатора Маловића да повуче другу тужбу од две колико их је до сада поднео против њиховог сарадника Живковића, представља малу, али значајну победу у одбрани слободе изражавања у Србији.

„Та чињеница неће ни на који начин умањити нашу спремност да и даље пишемо о друштвеним аномалијама и проблемима, неправди, уништавању друштва и апсолутној контроли коју актуелна власт у Србији покушава да успостави, нити ће ослабити критику политичара, функционера, уопште јавних личности увек када њихово понашање, изјаве, одлуке и чињење или нечињење нарушавају јавни интерес и опште добро и угрожавају права и слободе најширих слојева становништва или неке сасвим мале и дискриминисане друштвене групе. Као и досада, ми ћемо се руководити темељном вредношћу етике професионалног новинарства: да су чињенице свете, а коментар слободан“, закључује се у тексту Панчево Си Ти.

Панчево Си Ти

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: