Проблеми у АТП-у се настављају

Бојанић: И даље смањен број полазака за Београд

Аутобуси АТП-а и даље за Београд саобраћају по измењеном реду вожње, на два сата, изјавио је за наш портал Бојан Бојанић, в.д. директора тог јавног предузећа, након што је у суботу, 13. априла, потпуно обустављен саобраћај, и затим успостављен у вечерњим сатима (http://skr.rs/Wz1), али са смањеним бројем полазака.

Он је рекао да је у недељу стигло гориво, и то три тоне, уместо пет колико је потребно за једну недељу, због недостатка новца за набавку. Осим проблема са горивом, АТП, према Бојанићевим речима има проблема и са возачима. Наводи да је њих 40, од стотину на боловању и годишњем одмору, те да ће саобраћај бити нормализован када се они врате на посао.

Директор је поновио да укидања саобраћаја ка Београду у суботу, 13. априла, од 9 до 18 сати, нема везе са антирежимским протестом који је тог дана одржан у главном граду и додаје да је су поласци редуковани још у прошли понедељак, али да тада то очиглчедно нико није приметио.

На питање како је поново успостављен саобраћај у суботу, 13. априла и зашто баш у 18 сати, када је протест завршен, Бојанић одговара:

„Градски шипц се завршава око 18 сати, и тада смо аутобусе из града преусмерили у међумесни саобраћај“.

Наш саговорник није могао да прецизира када ће саобраћај ка Београд бити нормализован, и додаје да се проблеми решавају у ходу.

Подсетимо, АТП је од 15. јануара задржао ред вожње на појединим линијама који важи за време школског распуста, због недовољног броја возача, који је и данас на снази. Ипак, сви поласци према Београду су тада задржани.

Према подацима АТП-а дневно се на линији Панчево-Београд превезе чак 6.000 путника.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: