Због поскупљења горива подигла се цела Србија

Блокада путева данас у 17 сати

Блокада путева широм Србије биће организована данас, 8. јуна, у 17 сати, због поскупљења горива. Чак 107,893 грађана и грађанки окупило се на друштвеној мрежи фејсбук око једне идеје – да изразе грађанско незадовољство због високих цена нафтних деривата и натерају одговорне да сниза акцизе и цену горива.
У фејсбук групи Protest zbog poskupljenja goriva petak 8.06.2018. u 17h за сада је пријављено 46 градова из Србије који ће учествовати у протесту, а блокаде ће бити организована и у Панчеву.
Окупљање је заказано за 16,30 сати на паркингу код Хале спортова, а возила ће блокирати нови и стари пут за Београд. 

Грађани захтевају да цена горива на пумпама не прелази 110 динара за дизел, и 120 динара за безоловни бензин; да се убудуће цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену урачунавати порез, па тек онда на опорезовану цену бензина да се додаје акциза која не сме да буде виша од 50 одсто основне цене бензина; и да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

Цене горива у последњих месец дана у Србији су порасле за 4,8 одсто, док је дизел поскупео за 6,2 одсто услед поскупљења сирове нафте.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: