Упитник за девојчице и жене из Панчева, Краљева и Земуна удружења FemPlatz 

Безбедност жена и девојчица у градовима једно од кључних питања у сузбијању родно заснованог насиља

Удружење грађанки FemPlatz из Панчева, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, спроводи пројекат „Безбедни градови за жене и девојчице“, у периоду од јуна до децембра 2021. године, у три града у Србији (Панчево, Земун и Краљево).

Безбедност жена и девојчица у градовима представља једно од кључних питања у сузбијању родно заснованог насиља, а јединице локалне самоправе имају веома важну улогу не само у превенцији и спречавању насиља према женама и девојчицама, већ и у обезбеђивању високог нивоа безбедности на својој територији.

Циљ пројекта, како наглашавају из организације је допринос побољшању безбедности жена и девојчица у јавном простору, а једна од активности је спровођење истраживања о осећају безбедности жена и девојчица са територије града (онлајн упитник) и писање препорука на основу резултата истраживања. Жене и девојчице свих узраста које имају пребивалиште или које бораве на територији Панчева, Земуна и Краљева могу да попуне упитник и на тај начин допринесу побољшању безбедности у градовима.

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress