Поново у Панчеву, од јула до децембра

Бесплатно саветовалиште за брак и породицу

Од 1. јула у Панчеву је почело са радом Саветовалиште за брак и породицу, које нуди бесплатне услуге свим заинтересованим становницима Панчева и околине. Саветовалиште ће радити уторком и четвртком, од 15 до 19 сати, у Центру за Социјлни рад „Солидарност“ Панчево, и биће доступно свим заинтересованим паровима и породицама до краја године.

Пројкат заједнички реализују Центар за социјални рад и удружење грађана „Психогенеза“. Реч је о наставку прошлогодишњег пројекта, који је „Сачувајмо породицу“, реализованог од октобра до децембра 2018. године. Обухватио је услуге саветовања парова и породица, као и психотерапијски рад са мотивисаним клијентима, које су водиле Јадранка Грујичић Ђурић, психолошкиња и породична психотерапеуткиња и Марина Јаћимовски, социјална радница и породична психотерапеуткиња.

Велико интересовање парова за нову услугу, показало је да је овакав вид подршке партнерима у граду, неопходан. Услуге је користило 15 породица и пет предбрачних парова, два пута недељно по четири сата. Сваки пар имао ја најмање четири сенасе.

„Најчешћи проблеми због којих су нам се јављали парови су проблеми у комуникацији, конфликти, љубомора, недоумице око родитељства, и потешкоће у бракоразводним парницама“, каже Марина Јаћимовски.

У Саветовалишту се спроводи психолошко саветовање, психоедукативни рад са породицама и појединцем, системска породична терапија, а све услуге могу да користе предбрачни партнери, брачни парови, породице са децом, једнородитељске породице, породице у бракоразводном поступку. Телефон за заказивање термина је 061/647-22-90.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: