Проблеми у градском предузећу за услуге градског и међумесног саобраћаја

АТП: Штрајк механичара окончан, на снази и даље недељни ред вожње

На рачуне 54 мајстора уплаћено по 30.000 динара солидарне помоћи

Штрајк механичара АТП „Панчево“, који је почео у четвртак прошле седмице, окончан је у понедељак. 10. децембра, у подне, сазнају Новости. Тада је на рачуне 54 мајстора уплаћено по 30.000 динара солидарне помоћи. Ипак, грађани града на Тамишу и наредних дана возиће се по недељном реду вожње, све док сва возила не буду сервисирана.

Због протеста запослених у одржавању, Панчевци су се ових дана возили по недељном реду вожње на градским, приградском и међумесним линијама. Иако је „Новостима“ речено да само на линији за Београд аутобуси саобраћају по реду вожње за радни дан, путници тврде супротно.

„До престонице се у понедељак стизало по недељном реду вожње и није тачно оно што су окачили на обавештењу,“, каже Панчевац Зоран Ј.

Механичари су били у „белом“ протесту пошто њима солидарна помоћ није уплаћена, док возачима који су протестовали у септембру јесте.

„Новац смо уплатили око поднева, односно 1,5 милиона динара легло је на рачуне механичара. Ипак, саобраћај ће се вратити у нормалу тек за десет дана“, наводи директор АТП Панчево Бојан Бојанић.

Да ће се поласци одржавати према распореду брже него што директор предвиђа, тврди Милан Марковић из Самосталног синдиката.

„Чим су новац уплатили, ми смо почели да радимо. До 15 сати смо поправили пет аутобуса и они су одмах пуштени у саобраћај. Верујем да ће се све у нормалу вратити за два дана“, каже Марковић.

Возачи су у септембру протестовали тражећи повећање плата. Град им је обећао солидарну помоћ од 30.000 динара на три рате. Последњу су примили прошле седмице, па су резигнирани механичари одлучили да се штрајком изборе за свој новац.

Како на сајту предузећа није стајало обавештење о изменама у реду вожње, обратили смо се АТП-у путем мејла,  замолили да нам пошаљу саопштење и разлоге за измену у саобраћају, али одговор нисмо добили. На наше питање постављено 21. новембра, о резултатима анкете, која је радницима постављена, у вези са прихватањем отпремнина, с обзиром да је предузеће дато у концесију јавно-приватном партнеру, из АТП-а су четири дана касније одговорили да су подаци још у обради, те да ће јавност бити обавшетена када буду имали коначне резултате.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress