Нова одлука Градског штаба

АТП саобраћа до 19 сати

Нова седница Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева, поводом нових мера Владе Републике Србије током ванредног стања у Републици Србијиодржана је јуче, 18. марта, у Градској управи града Панчева. Седницом је председавао командант штаба, градоначелник Саша Павлов, који је након тога одржао и конференцију за новинаре.

С обзиром на то да је од стране Владе РС донета забрана кретања у периоду од 20 до 5 сати, Градски штаб за ванредне ситуације је донео одлуку да јавни градски превоз ЈКП „Аутотранспорт“ Панчево од данас саобраћа до 19 сати.

Градоначелник је обавестио новинаре и да је у току дана одржао два састанка са представницима трговинских ланаца и такође представницима банака које имају пословнице на територији града Панчева, а у вези са пружањем помоћи најстаријим суграђанима који немају помоћ других, када је у питању снабдевање основним животним намирницама и производима, имајући у виду да од данас грађани старији од 65 година не могу напуштати своје домове.

Градоначелник Павлов је поновио да је Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева отворио три (3) нове телефонске линије за помоћ најстаријим суграђанима на које се могу јавити уколико им је потребна помоћ у виду набавке намирница и лекова. Телефони су од уторка, 17. марта 2020. године доступни 24 сата дневно. До 15.20 часова данас било је укупно 166 позива суграђана. Након евидентирања позива, Градски штаб обавештава организацију Црвеног крста и волонтери Црвеног крста иду у набавку и куповину.

Како би волонтери што организованије и ефикасније обавили куповину, данас је договорено да трговински ланци за њих одвоје једну касу и да им се обезбеди помоћ од стране запослених како би што пре завршили куповину и испоручили намирнице и то у одређеном временском периоду у току дана за долазак волонтера.

Са представницима експозитура банака је одржан састанак како би се сагледало на који начин се може помоћи старијима од 65 година, који не могу изаћи напоље, и не могу подићи новац како би волонтерима могли да дају готовину за набавку, где је речено да ће службеници банке у том случају одлазити на кућну адресу, да су банке отвориле своје кол центре, а да ће им бити прослеђиване информације о оваквим потребама и из кол центра Градског штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник је апеловао на суграђане да заиста зову искључиво онда када им је неопходна ова врста помоћи. Градоначелник је апеловао да старији суграђани поштују наредбу Владе Републике Србије и да сви грађани Панчева поштују нардбу Владе о забрани кретања за све између 20 часова увече и 5 часова ујутро.

На крају је изразио велику захвалност организацијама цивилног друштва и другим организацијама на територији града Панчева и грађанима који су се јавили ради волонтирања, где је и у овој ситуацији показана панчевачка солидарност и замолио их да ништа не предузимају сами, већ ће бити позвани и организовани онда када за то буде била потреба.

БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА КОЛ ЦЕНТРА ЗА ПОМОЋ НАЈСТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА СУ: (013) 308 950, 308 960 и 308 736.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: