Криза у јавном предузећу се наставља

АТП: Двадесетак возача се вратило на посао, разговори у току

Аутобуси саобраћају по недељном реду вожње

Због недостатка возача, АТП примењује недељни ред вожње. Возачи су од понедљка, 2. септембра у „тихом“ штрајку, јер је њих око 70 од 129 на боловању.

Ипак, како смо сазнали од Миленка Чучковића, члана Градско већа задуженог за стамбено-комуналне послове и саобраћај, око 20 возача се данас вратило на посао, а разговори између предстваника града, АТП-а и возача су у току, након што јуче није постигнут договор између штрајкача и представника власти.

Он је рекао да је једна од солуција. уколико не буде постигнут договор, да се градске и приградске линије, након тендера предају приватницима на управљање.

„Један број људи који су је био јуче на састанку, били су одговорни и вратили се на посао, закључили боловање, јер су свесни да уколико АТП не обавља превоз одлази у стечај, а онда ће сви они остати без посла“, рекао је Чучковић.

Возачи су јуче, како је јавио РТВ, имали састанак са градоначелником града Панчева, али до договора није дошло, јер градски челници није усвојили захтев возача да им плате буду повећане на 70.000 динара.

Понуђена им је социјална помоћ од 40.000, да се расподели на четири месеца.

Један од возача у штрајку Јово Јовић, рекао је за РТВ да они протестују због лоших услова рада – због лоших аутобуса, прековременог рада, укидања кондуктера, због чега сада возачи обављају и тај посао, за који су сматрају недовољно плаћени.

Иначе, у току је тендер за избор јавно-приватног партнера за обављање јавног градског и приградског саобраћаја. Уколико аутобуси не буду саобраћали за Београд, на линији која је најпрофитабилнија, изгубиће дозволу коју је локална самоуправа добила од Министарства саобраћаја, што ће угрозити и интересовање потенцијалних партнера за јавно-приванто партнерство.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress