Више цене у међумесном и градском саобраћају

АТП донео одлуку о поскупљењу појединачних и месечних карата

Уколико одборници Скупштине града прихвате предлог Надзорног одбора, карте ће поскупети од 10 до 20 одсто

Надзорни одбор Јавно комуналног предузећа за превоз путника „Аутотранспорт Панчево“ (АТП), усвојио је нови ценовник појединачних и месечних карата. Ова одлука се јуче информативно нашла на седници Градског већа, а уколико је одборници Скупштине града усвоје, превоз путника ће поскупети од 10 до 20 одсто.

Како смо сазнали од Бојана Бојанића, в.д. директора АТП-а, у међумесном саобраћају поскупеће месечне карте на релацијама Панчево – Београд и Панчево – Ковачица. Уместо 1.727 динара, путници ће сада морати да издвоје 1.900 динара, за обе линије.

Цене појединачних и месечних карата у градском саобраћају ће такође бити кориговане, за 10 до 20 одсто. У Зони 1 карте ће поскупети 20 одсто, те ће појединачна карта уместо 55 динара коштати 65 динара. У Зони 2 цене „скачу“ за 14 одсто, и уместо 105 динара, превоз ће коштати 120 динара. Цене у Зони 3 ће бити више за 10 одсто, тако да ће за једну карту морати уместо 130 динара да се издвоји 143 динара.

Према Бојанићевим речима цене месечних карата у међумесном саобраћају нису мењане од 2013. године, док су појединачне карте поскупеле у мају ове године.

Уз карте, најављено је и поскупљење станичних услуга. Уместо 15 динара, сада ће та услуга коштати дупло више – 30 динара, а перонске карте са 40 динара „скачу“ на 60 динара. Услуга тоалета такође поскупљује са 20 на 30 динара.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: