Традиционални годишњи концерт КУД-а „Станко Пауновић" НИС Рафинерије нафте Панчево

Спектакл у Хали спортова: 450 учесника пред 1.000 људи

Чак 450 учесника и учесница концерта, и више од 1.000 суграђана и суграђанки у публици, заједно је испратило успешну 2019. годину КУД-а „Станко Пауновић“ НИС Рафинерије нафте Панчево.

На годишњем концерту, одржаном у недељу, 15. децембра, у Хали спортова, наступило је 12 ансамбала, од фолклорног забавишта до ветерана, приказавши богат и разноврстан програм.

Наступили су свирачи на традиционалним инструментима, дечји тамбурашки оркестар, велики тамбурашки оркестар, полазници фруле, а премијерно је изведена и тачка Игре из Јања, која је постављена између два годишња концерта.

Дејан Трифуновић, уметнички директор КУД „Станко Пауновић“, рекао је за наш портал да је 2019. година била изузетно успешна за културно-уметничко друштво, издвојивши запажене наступе на покрајинским и републичким смотрама, те освајање неколико златних плакета, свих старосних категорија. Такође, ова година била је обележена и медђународним госотвањима у Канади, холандији, Бугрској и Републици Српској.

Позиви за 2020. годину, према Труфновићевим речима, су већ почели да пристужу, па је извесно да ће и наредна година за КУД „Станко Пауновић“ бити успешна бар као ова.

Ивана Предић

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: