Премијера представе „Код шејтана или једна добра жена" у Панчеву

Психолошка, емотивна драма о борби жене да оствари снове

„Ова представа треба да послужи као порука и опомена да не окрећемо главу од тешких судбина, тихих патњи жена које живе око нас, и које нису подржане у својим породицима, срединама. Мој лични осећај јесте био позитиван док смо стварали комад, јер кроз нешто што је мрачно и тешко показујемо какве би ствари требало да буду. Прича је потресна, поучна и предивно комуницира са публиком, шаље социјално ангажовану поруку о позицији жене, и мислим да ће публика доживети емотивни дожививљај“, каже Стеван Бодрожа, редитељ уочи премијере представе „Код шејтана или једна добра жена“, коју је Бодрожа режирао, по тексту Сање Савић.

Комад је рађен у копродукцији Културног центра Панчева и УК Вук Стефановић Караџић“ из Београда, а примијерно ће бити изведен у четвртак, 17. маја, у Културном центру Панчева, од 19,30 сати. Главну улогу игра панчевачка глумица Јасмина Вечански, а глумачку поставу чине још Михаела Стаменковић, Ивана Недељковић, Михаило Лаптошевић, Игор Боројевић, Панчевац Младен Вуковић, и Милан Алексић. Панчевачки брачни пар Мина и Милан Миладиновић, били су задужени за сценографију и костиме у представи.

Према речима редитеља текст је реалистичка, психолошка, породична, врло емотивна драма о судбини, борби једне жене да оствари своје снове, да нађе свој пут и да буде срећна.

„Она не жели да буде у функцији само свога мужа, сина, дужности, већ да се оствари као индвидуа“, објаснио је Бодрожа на конференцији за новинаре, одржаној у петак, 11. маја, поводом премијере представе.

За Јасмину Вечански улога Божане била је велики изазов, јер дуго како каже није играла главне улоге.

„Текст је врло квалитетан и сарадници су добри људи. И поред тога што је текст тежак, цео процес креирања представе је био врло лак, лако смо долазили до неких решења јер је и Стеван знао шта хоће од текста и од нас. Мислим да смо урадили непретенциозну, али вредну представу што је ретко данас на београдској сцени, и представу о којој ће се тек говорити“, истакла је глумица.

УК Вук Стефановић Караџић“ са којом је Културни центар Панчева, потписао протокол о сарадњи, је кућа која афирмише домаће писце и ствара нову врсту драмског стваралаштва. Према речима Светислава Булета Гонцића, глумца и директора те установе културе, Стеван Бодрожа је прави представник другачијег размишљања о сцени.

„Реч је о изузетно квалитетном комаду који на веома емотиван начин прелази рампу. У поплави предастава које више имају једну идеолшку рефелекцију, него емотивну, ово је један мали креативни светионик“, рекао је Гонцић.

На конференцији за новинаре говорили су и Немања Богданов, директор Културног центра Панчева, Мина Миладиновић и Младен Вуковић.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: