Сликар Вук Вучковић новац од Новембарске награде преусмериће у наградни фонд за талентоване младе људе

Подршка младим уметницима из Града Панчева

Расписан конкурс, отворен до 20. јануара 2020. године

Овогодишњи добитник Новембарске награде Града Панчева, сликар Вук Вучковић, направио је леп гест и одлучио да целокупан новчани износ признања искористи за оснивање наградног фонда намењеног уметницима из Панчева од 18 до 28 година старости. Конкурс је расписан, и отворен је до 20. јануара 2020. године.

Награда се додељује на територији града Панчева, први пут ове године. Циљ ове награде, које ће бити додељивана једном годишње, је да на локалном и националном нивоу пружи подршку и видљивост младим уметницима из Панчева, као и да се кроз сарадњу размењују знања и искуства неопходна за развој савременог уметника на почетку његове каријере.

Услови конкурса:

На конкурс се могу пријавити уметници од 18 до 28 година старости, који су рођени или живе на територији града Панчева (са насељеним местима).

Конкурсом је предвиђена изложба финалиста у просторијама Народног музеја Панчево. На изложби ће свечано бити проглашен победнички рад, а аутору ће бити уручена новчана награда у износу од 50.000 динара.

Млади уметници могу конкурисати са максимално три рада. На конкурс можете послати слику, цртеж, графику, скулптуру или инсталацију.

ПРИЈАВА НА КОНКУРС

На имејл адресу [email protected] доставите:

-кратку уметничку биографију (1 страна),
-фотографије радова у ЈПГ формату, до три рада.
-Интернет презентацију уметника – сајт или неки други профил на коме се може детаљно информисати о раду уметника (Facebook, Instagram, Behance…)
-Контакт (телефон и имејл)
*непотпуне прјаве неће бити узете у разматрање.

Рокови конкурса:

Рок за пријаву је 20. јануар 2020. до 24 сати.

Финалистима конкурса ће најкасније до 25. јануара бити јављено када да донесу радове у музеј ради изложбе. Изложба финалиста ће бити одржана у Народном музеју Панчево почетком фебруара. Тачан датум биће благовремено објављен.

Проглашење победника конкурса биће објављено на отварању изложбе, а жири ће чинити уметник Вук Вучковић и Ива Вучковић Лујански, директорка уметничког студија Wolf Art.

Препорука организатора:

Предност на овом конкурсу имаће самостални уметници, уметници који су завршили неку уметничку школу, студенти уметничких школа, али и сваки самоуки уметник који је постао професионални уметник или је на путу ка професионалној каријери уметника.

Достављени радови треба да буду спремни за поставку, са пратећим инструкцијама о начину поставке (уколико их има). Потребно је обезбедити систем за качење и поставку.

Охрабљује се савременост, иновативност, лични уметнички израз.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: