Вечерас премијера домаће комедије „Такси блуз“

Панчевци у новој домаћој комедији: Милена Предић, Мирослав Стаматов, Марко Бацковић

Панчевци Милена Предић, глумица, Мирослав Стаматов, режисер и Марко Бацковић, сценариста, део су нове домаће комедије „Такси блуз“, која ће премијерно бити приказана у среду, 16. јануара у 20 сати у Сава Центру.

Сценарио за филм писали су Марко Јоцић, који је уједно и продуцент филма, и Марко Бацковић, а њихову замисао у дело је спровео Мирослав Стаматов. Главна улога додељена је Панчевки Милени Предић, а главну мушку улогу игра Андреја Милошевић, који је и продуцент филма.

Глумачку екипу чине доајени као што су Никола Ђуричко, Сергеј Трифуновић, Борис Миливојевић, Борис Комненић и Никола Пејаковић, али и нова лица – Тодор Јовановић, Сандра Силађи, Александар Јовановић Меда, Срђан Бјелогрлић…

Главни јунак приче је Марко (Андрија Милошевић), симпатични, али прошали драматург који већ годинама ради као таксиста чије ћемо аватуре пратити током једне урнебесне ноћи.

Наизглед један нормалан дан на послу ће се претворити у хаос када се у његова кола ушуња дечак Дамир који је побегао из дома за незбринуту децу и који је у потрази за својим оцем. Вожња њих двојице у таксију током једне ноћи ће изнедрити гомилу сулудих ситуација које ће се смењивати заједно са мноштвом ликова који ће продефиловати кроз такси као муштерије.

Милена Предић
Милена Предић

Иако нам творци овог креативног дела обећавају добру забаву и смех пре свега, према речима Милена Предић, овај филм мешавина неколико жанрова.

„Мислим да филм није само комедија, већ да се преплићу и многи други жанровски елементи, као што су акција, драма, романтична комедија. Иако је најваљиван као филм који ће изазвати смех и сузе, ипак мислим да ћемо успети да изненадимо гледаоце заокретима“, каже за наш портал Милена Предић и додаје како цела екипа са нестрпљењем чека премијеру.

Добро написан сценарио, добри аутори, и целокупна екипа, допринели су сјајној, али и необичној атмосфери на снимањима јер се снимало ноћу, објашњава Милена.

За Мирослава Стаматова, редитеља, „Такси блуз“ је био велики изазов, посебно због тога што му је дебитантски филм.

„Филм је жанровски гледано најближи комедији која свакако спада у ризичније и теже жанрове. За мене је било важно да сто више искористим комични потенцијал текста, да покушам да га додатно унапредим. И да пронађем сјајне глумци који се добро сналазе у овом жанру који ће опет свему дати додатни квалитет“, прича за наш портал Стаматов.

Додаје да га је сценарио по првом читању освојио.

„Сценарио сам прочитао у даху и одмах ме је купио. Од почетка сам веровао да овај текст може да постане јако шармантан филм, који с друге стране могу да осећам и својим, који кореспондира са мојим сензибилитетом и инспирише ме. Искрено освојио ме је акционо-комичном секвенцом потере у свом трећем чину. То је нешто што је било крајње неочекивано током цитања, духовито и захтевно за реализацију. Истовремено, то је један од елемената који трансформише и води ову причу из претежно забавног и питког почетка у мало другачији мелодрамски, емотивнији заокрет. Све ово делује као мали филм у којем се свашта нешто деси“, закључује Стаматов и истиче да се нада да ће филм бити добро прихваћен веома радо гледан.

Премијера филма „Такси блуз“, биће одржана вечерас, 16. јануара, од 20 сати, у Сава Центру, а од 17. јануара ће играти у биоскопима широм Србије, али и у региону.

У нашем граду филм је на репертоару такође од 17. јануара, а приказиваће се широм Србије, и у региону.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: