Охрабривање креативности код најмлађих

Осми БУДИ: Конкурс на тему „Оно што те чини срећним“

Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ позива све образовне и културне институције, организације и децу до 15 година да пошаљу своје радове и покажу шта их чини срећним. Конкурс је отворен до 20. априла 2019. године у неколико категорија:

  • Визуелна уметност/Илустрација: Срећни тренуци (пас који маше репом, зрак сунца, осмех, топао загрљај…) Илуструј оно што тебе чини срећним.
  • Визуелна уметност/Макета: Срећу чине мале ствари (твоја соба за инспирацију) Направи модел, панораму, диораму или цилиндричну макету собе из твојих снова.
  • Визуелна уметност/Дизајн: Лети, лети, лети, летеће возило!

Дизајнирај еколошко возило које ће се бринути о природи и одвести те у правцу испуњења твојих снова.

  • Позориште: Припрема, ПОЗОРиште, сад!

Осмисли и сними позоришну представу, плесну тачку или перформанс (у трајању од максимум 20 минута), постави снимак на „YouTube” и пошаљи нам линк.

(Конкурс је отворен за индивидуалце, неформалне групе, драмске школске секције и драмске студије. Одабране представе и перформанси биће уврштени у главни програм 8. БУДИ фестивала.)

  • Књижевност: БУДИ Реч

Напиши нам песму, бајку, стрип или причу.

  • Музика: Музичка кутија

Пошаљи нам снимак своје ауторске музике, свог бенда, хора, плесне групе…

(Конкурс је отворен за сву талентовану децу. Одабрани извођачи биће уврштени у главни програм 8. БУДИ фестивала.)

  • Екологија/Иновација/Експеримент: БУДИ Креативац

Осмисли научнофантастични експеримент или изум и пошаљи нам његов цртеж/видео/макету.

Ауторски и/или групни радови могу се достављати поштом или лично на адресу:

Културни центар Панчева, Војводе Живојина Мишића 4, 26000 Панчево, Србија

или електронском поштом на адресу: [email protected], с назнаком: „За 8. БУДИ конкурс”.

Уз сваки рад неопходно је доставити: име и презиме аутора, годину рођења, назив школе или организације, поштанску и е-маил адресу, као и контакт телефон.

Аутор/ка и/или подносилац пријаве на Конкурс 8. БУДИ може учествовати с више радова и у оквиру различитих конкурса. Радови морају бити прописно упаковани и заштићени уколико су ломљиви. Не смеју се савијати или урамљивати. Оштећене или неуредно реализоване радове жири неће узимати у обзир приликом награђивања, нити излагати публици. Радови се не враћају! Учешћем на Конкурсу аутори су сагласни да се њихови радови могу репродуковати и користити за промоцију фестивала.

О квалитету радова одлучиваће стручни жири, а најбољи радови биће уврштени у званичну селекцију 8. Међународног бијенала уметничког дечјег израза. Додела награда и признања учесницима и менторима биће уприличена на специјалној свечаности током БУДИ фестивала, који ће бити одржан од 15. маја до 15. јуна у Панчеву.

За све додатне информације:

Снежана Ћурувија, Бранислав Радовановић (Креативни тим 8. БУДИ фестивала)

Културни центар Панчева, Војводе Живојина Мишића 4, 26000 Панчево

тел: +381 (0)62 800 8786; +381 (0)13 440 940, фаx: +381 (0)13 440 945

е-маил: [email protected]

БУДИ, односно Бијенале уметничког дечјег израза, јесте међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви БУДИ-ја су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера старомодних институција, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

Ове године наш гост-домаћин је Амбасада Израела, земља креативне инспирације. Савремено стваралаштво за децу у Израелу је пуно маште, игре и забаве. Деца се одгајају да буду самостална и да сама бирају активности, као и да организују време према својим потребама. Израелци верују да је деци неопходна слобода како би развила своје вештине. Балаган, креативни хаос, појам који користе, инспирисао нас је да изаберемо тему за ову годину – Оно што те чини срећним!

БУДИ организују Културни центар Панчева и УГ БУДИ.

 

 

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: