20. самостална изложба Панчевца Вука Вучковића од 22. новембра

Нови „Узбудљив град” и апстрактне слике пред публиком

Панчевчки сликар Вука Вучковића представиће своје нове слике на самосталној изложби Solo Show, која ће бити отворена у четрвтак, 22. новембра, у 20 сати, у галерији „X Витамин“ на Студентском тргу 11, у Београду.

Вук Вучковић публици је познат по серији слика „Узбудљиви Градови” на којима веома детаљно представља панораме градова, истичући објекте које их чине јединственим и препознатљивим.

Након Београда, Њујорка, Новог Сада, Чикага и Лондона, серији се прикључила слика Беча, на којој је уметник радио током 2018. године.

О слици док је настајала разоговарали смо са аутором, а текст можете прочитати на линку.

Изложба ће представљати својеврстан дијалог радова поменуте серије и једног до сада неизлаганог опуса. Реч је о апстрактним сликама под називом “Космички Предели”.

„Космичке Пределе” Вук ствара у периоду мисаоног опуштања и подсвесне игре. Они су константан део његовог уметничког процеса и представљају експеримент употребе боја и сликарских техника. Одсуство детаља и форме посматрача ставља у позицију да дело доживи отвореног ума и прида му значење по сопственом сензибилитету.

Вук на серији „Космички Предели” ради још од 2010. године и она обухвата преко 40 радова. На изложби ће бити представљене слике настале у току 2018. године, паралелно са сликом Беча.

Осим тренутка у коме настају, ове две серије повезује уметниково убеђење у моћ боје да утиче на човеково унутрашње стање духа и његова жеља да приближи своју ликовну поруку испуњену колоритом који недостаје свакодневници.

Иначе, ово је 20. по реду самостална изложба Вука Вучковића, која ће бити отворена до 13. децембра.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress