20. самостална изложба Панчевца Вука Вучковића од 22. новембра

Нови „Узбудљив град“ и апстрактне слике пред публиком

Панчевчки сликар Вука Вучковића представиће своје нове слике на самосталној изложби Solo Show, која ће бити отворена у четрвтак, 22. новембра, у 20 сати, у галерији „X Витамин“ на Студентском тргу 11, у Београду.

Вук Вучковић публици је познат по серији слика „Узбудљиви Градови” на којима веома детаљно представља панораме градова, истичући објекте које их чине јединственим и препознатљивим.

Након Београда, Њујорка, Новог Сада, Чикага и Лондона, серији се прикључила слика Беча, на којој је уметник радио током 2018. године.

О слици док је настајала разоговарали смо са аутором, а текст можете прочитати на линку.

Изложба ће представљати својеврстан дијалог радова поменуте серије и једног до сада неизлаганог опуса. Реч је о апстрактним сликама под називом „Космички Предели“.

„Космичке Пределе“ Вук ствара у периоду мисаоног опуштања и подсвесне игре. Они су константан део његовог уметничког процеса и представљају експеримент употребе боја и сликарских техника. Одсуство детаља и форме посматрача ставља у позицију да дело доживи отвореног ума и прида му значење по сопственом сензибилитету.

Вук на серији „Космички Предели“ ради још од 2010. године и она обухвата преко 40 радова. На изложби ће бити представљене слике настале у току 2018. године, паралелно са сликом Беча.

Осим тренутка у коме настају, ове две серије повезује уметниково убеђење у моћ боје да утиче на човеково унутрашње стање духа и његова жеља да приближи своју ликовну поруку испуњену колоритом који недостаје свакодневници.

Иначе, ово је 20. по реду самостална изложба Вука Вучковића, која ће бити отворена до 13. децембра.

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: