Пуна сала и овације из публике

Наступима светски познатих саксофониста почео 20. Панчевачки џез фестивал

Концертом бенда Snakeoil, који предводи Tim Bern, синоћ у Културном центру Панчева почео је јубиларни 20. Панчевачки Џез фестивал. Главна звезда вечери био је Džo Lovano, амерички саксофониста, чији је концерт пратио велики број Панчевки и Панчеваца. Пуна сала Културног центра и овације довољан су показатељ да је публика уживала у синоћњем спектаклу.

Наступом је био задовољан и амерички саксофониста Tim Bern, који је своје утиске поделио са новинаркама и новинарима након завршеног концерта:

„Овај наступ је био другачији од оних које смо недавно одржали у Америци, где смо имали турнеју. Момци и з бенда су врло кративини и не плаше се да пробају нешто ново. Први пут овде наступам и нисам знао шта да очекујем. Публика је била интересантна, и ми смо се трудили да концерт буде динамичан како би им одржали пажњу”.

На питање да ли је правио компромисе током своје четрдесетогодишње каријере, Bern је одговорио да увек ради искрено и предано, и да је до сада то био за успех.

Пре наступа Džo Lovanа, фестивал су званично отворили Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и информисање и представница Америчке амбасаде, која подржава фестивал.

Након Ловановог  концерта у Фоајеу Културног центра наступио је састав Canarro из Мађарске.

Данас, 3. новамбра, у дворани Културног центра, од 20,30 сати наступиће Владимир Николов и Срђан Ивановић  Undectet: Artistry In Broken Rhythm, док од 22 сата наступа изралски кваретет Avishai Cohen Quartet.

Тим Берн у разговору са новинарима
Наступ Тим Берна и бенда Snakeoil
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress