Вечерас у биоскопу Војводина „Живео Кавандоли! – Ход по бесконачној линији”

На отварању изложбе и син аутора култног лика Ла Линеа

Највећа стрип изложба у Србији „Живео Кавандоли! – Ход по бесконачној линији” биће свечано отворена данас, 3. октобра у 19 сати у Биоскопу „Војводина” у Панчеву (Војводе Радомира Путника 1). Изложба се организује у оквиру стрип сегмента Нова Фестивала 2017, уз покровитељство Ерсте Банке.

Поставку ће свечано отворити Моника Хусар Токин, извршна директорка фестивала; Davide Scalmani, директор Италијанског института за културу у Београду; Stefano Guerrini, представник Музеја индустрије и рада у Бреши, Италија; Александра Косановић Стрижак, меркетинг директорка Ерсте Банке и Sergio Cavandoli, документариста и син аниматора Освалда Кавандолија.

У част Освалда Кавандолија Ла Линее, МУСИЛ – Фондација музеја индустрије и рада из града Бреше, заједно са Удружењем КомуникАрт и Италијанским институтом за културу у Београду угостиће и Пиера Тонина, настављача Кавандолијевог рада и најпознатијег аниматора у Италији данас, као и Фусако Јусаки, познату јапанску стрип цртачицу.

Њима ће се придружити и домаћи стрип аутори који су стварали у част овог великог уметника, и то: Александар Зограф (уједно и селектор домаћег програма), Wосток, Драгана Купрешанин, Борис Станић, Ана Петровић, Дарко Дацовић, Милан Симић, Марко Малк и Никола Витковић.

„Ла Линеа” је неодвојива од свог аутора, Освалда Кавандолија, аниматора и стрип цртача који је обележио италијанску историју индустријског дизајна и графике, масовних комуникација, као и италијанску колективну свест.
Кавандоли је створио „Линију” у форми стрипа 1969. године, у рекламне сврхе, за италијанског произвођача беле технике. Међутим, „Ла Линеа” се ускоро сели на мале екране и постаје популарна широм света, ходајући кроз преко 250 епизода.

 

Ивана Предић

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: