Дани посвећени писаној речи

Мајски дани књиге у Панчеву од 18. до 26. маја

Петнаести Мајски дани књиге – „Најбољи д бест оф“ биће одржани у Панчеву од 18. до 26. маја. Љубитеље књижевности, током четири књижевне вечери у читаоници Градске библиотеке, очекују гостовања бројних награђених аутора и богат пратећи програм.

Прво књижевно вече, у понедељак, 22. маја од 19 часова, резервисано је за разговор о Европској награди за књижевност. Гост ће бити Татјана Ступар Трифуновић из Бања Луке, ауторка романа „Сатови у мајчиној соби“, иначе актуелна добитница ове награде. О овој награди говориће и Јелена Ленголд  и Угљеша Шајтинац.

У уторак, 23. маја у 18.30, биће уприличено књижевно вече Берислава Благојевића, актуелног добитника награде Удружења књижевника Републике Српске за књигу године – роман „Бумеранг“. Сат и по касније, публици ће се представити и писац Енес Халиловић из Новог Пазара.

Последњег дана манифестације, у петак 26. маја од 19 сати, гост Мајских дана књиге биће актуелна добитница НИН – ове награде за најбољи роман године – Ивана Димић, ауторка романа „Арзамас“.

– Мислим да ће публика имати прилику да се са разних страна упозна са оним најбољим што тренутно савремена српска књижевност може да понуди, где ћемо разговарати не само о раду аутора већ и о тренутку у ком се налазимо – навео је писац Вуле Журић, који ће разговарати са ауторима.

Током Мајских дана књиге биће одржана и промоција 30. броја Читалишта – научног часописа о библиотекарству, у среду, 24. маја од 12 сати. Тада ће по први пут бити додељена признања за изузетан допринос проучавању историје библиотекарства у Србији.

Програм Мајских дана књиге обухвата и промоције књига, монографија, изложбе и научне скупове који ће бити одржани и у другим установама културе у граду.

Dunja Stojković

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress
%d bloggers like this: