Отварање у Ноћи музеја, 19. маја

Изложба посвећена феномену селфија

Народни музеј Панчево позива љубитеље селфија да се придруже стварању изложбе „Будите у Музеју”, која ће бити отворена 19. маја у Ноћи музеја. Своје селфије са путовања, интересантних места или значајних тренутака можете послати на Facebook, Twitter или Instagram профил Народног музеја Панчево до 10. маја.

Селфи се сматра потомком аутопортрета. Себе су сликали чувени уметници попут Рембранта, Ван Гога, Егона Шилеа, Милене Павловић Барили, Оље Ивањицки, Стефана Тенецког. Први пут је забележен фотоапаратом 1839., а 2013. године нашао је своје место у Оксфордском речнику.

Кроз изложбу публика ће се упознати са историјатом селфија, разлику између аутопортрета и селфија, његовим врстама и подврстама, друштвеној, културолошкој и психолошкој димензији, о делу популације која највише прави селфије , али и у којим земљама и којим ситуацијама су законом забрањени због опасности којима се излаже аутор селфија, као и о другим занимљивостима које прате овај, последњих година, опште прихваћен феномен.

Редакција

Subscribe
Обавести ме о

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: