Након премијере филма „Повратак“ у Сава центру

Џон Севиџ у Панчеву

Панчевачка публика је у пуној сали дворане Културног центра громогласним аплаузом наградила екипу филма „Повратак“

Домаћи филм „Повратак“ (The Return), редитеља Предрага Јакшића, дан након београдске премијере приказан је и пред публиком у Културном центру у Панчеву. Део глумачке екипе који су чинили Лазар Роквуд, Џон Севиџ, Весна Станојевић, Марко Аџић и сценариста и редитељ филма Предраг Јакшић, поклонио се публици пре почетка филма. На сцени су били и чланови панчевачког састава „Банатски кицоши“ који изводе музику у филму.

Панчево је овом приликом први пут посетио чувени холивудски глумац Џон Севиџ. Рад на филму описује као својеврсно искуство током ког се осећао веома пријатно, иако не говори српски језик.

„У овој земљи осећам позитиван дух, који ће напредовати са овим младим људима, стварајући и ширећи нове идеје, на шта свако има право“ – рекао је Севиџ који тумачи улогу Човека у црном оделу, иначе, звезда бројних холивудских остварења попут филмова „Коса“, „Ловац на јелене“ и други.

Водећу улогу игра Лазар Роквуд, канадски глумац српског порекла, коме је ово први филм на српском језику.

„Ово је тешка психолошка драма о човеку који је ушао у параноју. Решава целу ситуацију на свој начин. Када се филм заврши, ја нисам сигуран да ли је он то само у глави имао идеју или је и заиста урадио“ – навео је Роквуд.

Филм „Повратак“ је дебитантско остварење редитеља Предрага Јакшића и окупља интернационалну глумачку екипу. Сниман је у околини Сомбора, Апатина, у селу Бездан  као и Осјеку у Хрватској. Осим Роквуда и Севиџа, у филму се појављују и Ник Манкузо и Мајкл Паре. На филмско платно вратила се  Дубравка Мијатовић, а „Повратак“ је последњи снимљен филм Милорада Мандића Манде.

„Прича је таква да је захтевала и америчке и српске глумце. Захтевала је и додатну емоцију која се тиче мотива повратка који у филму обрађујемо на разне начине“ – изјавио је редитељ филма Предраг Јакшић и додао да је у реакцијама публике видео да је постигао оно што је и желео – усхићење и збуњеност.

Пре премијере у Културном центру, екипи филма су добродошлицу у Зеленом салону Градске управе пожелели градоначелник Саша Павлов и градски већник за културу Немања Ротар. Павлов је том приликом уручио Џону Севиџу и Лазару Роквуду торбе које су израдиле жене из Удружења „Панонке“.

 

Dunja Stojković

Subscribe
Обавести ме о

1 Коментар
Старији
Најновији Најпопуларнији
Inline Feedbacks
View all comments
Cvele
6 године пре

konacno tekst o kulturnom dogadjaju, a ne o politicarima u kulturi! bravo!

1
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
PANpress
%d bloggers like this: