Бројни садржаји на Међународном Дечјем бијеналу уметничког израза

БУДИ: Преко 60 програма за најмлађе

Свечано отварање 15. маја

Преко 60 програма очекује панчевачке малишане током предстојећег 8. бијенала дечјег уметничког израза, које ће се одржати до 15. маја до 15. јуна.

Током међунардоног конкурса који је трајао више од месец дана, до 20. априла, пристигло је највише радова од када БУДИ постоји, њих око 1.700, рекао је Бранислав Радовановић, оснивач и уметнички директор бијенала, на конференцији за медије одржаној у среду, 8. маја, у књижари Културног центра Панчево.

Он је нагласио да се иначе Дечје бијенале одржава сваке друге године, али ова година је изузетак (претходни БУДИ одржан је прошле године) како се не би поклопио са Бијеналом за одрасле.

Током месец дана планиране су изложбе, радионице, представе, филомови и други садржаја из различитх области. Гост домаћин ове године је амбасада Изреала, земље креативне инспирације, зобг чега је овогодишња тема фестивала „Они што те чини срећним!“

Свечано отварање заказано је за среду, 15. мај и биће одржано на три локације.

Од 17 сати у Фоајеу Културног центра биће отворена изложба Медведи – у част пролећу, док ће од 18 сати у Галерији савремене уметности најмлађи посетиоци моћи да уживају у неколико изложбених поставки и музичко-сценском програму. Биће приређена и поставка награђених радова 8. БУДИ конкурса, затим изложбу Водич кроз хипстерски Израел, као и поставку Уметност и душа мира кроз хумор у оквиру ауторског програма Maureen Kushner.

Свечани програм употпуниће концерт дечјег хора „Колибри“ и плесна тачка ученика ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Снежена Ћурувија, програмска директорка бијенала, рекла је да је програм манифестације, као и претходних година, богат и разноврстан, те да ће свако наћи нешто за себе. Споменула је радионице, изложбе, представе, филмове, едукацију деце и одраслих, представљање израелске културе…

За разлику од претходних годину, када су се представе и филмови наплаћивали, ове године све програми у оквиру БУДИ-ја су бесплатни!

Манифестацију је новачано подржало Министарство културе, амбасада Израела, локална самоуправа, и други донатори.

 

 

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress