Тема деветог Бијенала уметничког дечјег израза - „Мале лудости – велике мудрости"

БУДИ конкурс за дечје радове

Пријаве су отворене до 31. марта 2021. године, у категоријама визуелне уметности, филма и позоришта, књижевности и екологије/иновације/експеримента

Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ, у организацији Културног центра Панчева и Удружења грађана БУДИ, позвао је све образовне и културне институције, организације и децу од 5 до 15 година, из земље и иностранства, да пошаљу своје радове на тему „Мале лудости – велике мудрости“. Конкурс је отворен до 31. марта 2021. године, у категоријама визуелне уметности, филма и позоришта, књижевности и екологије/иновације/експеримента.

Аутор/ка и/или подносилац пријаве на Конкурс 9. БУДИ фестивала може учествовати с више радова и у оквиру различитих категорија. Одабрани радови од стране стручног жирија биће уврштени у званични програм 9. БУДИ фестивала. Додела награда и признања учесницима и менторима биће уприличена на специјалној свечаности током БУДИ фестивала, који ће бити одржан од 15. маја до 15. јуна у Панчеву. Опширније информације о пропозицијама конкурса и начину подношења пријава могуће је погледати на сајту Културног центра Панчева.

Тема 9. БУДИ фестивала „Мале лудости – велике мудрости“, планираног за пролеће 2021. године, инспирисана је најпознатијим италијанским лутком на свету – Пинокијем. Карло Клоди, новинар, послао је уреднику новина у Риму неколико кратких епизода о животу дрвеног лутка и његовим малим лудостима. По објављивању 1881. године, авантуре Пинокија су придобиле симпатије малишана и постигле велики успех. Касније је овај лик преточен и у филмове, цртане филмове и представе, стрипове, књиге, илустрације и стекао је планетарну популарност. Инспирисао је и генерације будућих уметника, а фестивал БУДИ, 140 година од његовог рођења, да одабере Италију као земљу госта домаћина предстојећег фестивала, у сарадњи са Амбасадом Италије и Италијанским институтом за културу у Београду.

Бијенале уметничког дечјег израза БУДИ је међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви фестивала су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера старомодних институција, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Оставите ваш коментар о овој теми.x
()
x
PANpress